VIAȚĂ DE BOX-EUR

Boxul, unul dintre cele mai violente sporturi! Dar, este și cel mai practicat sport de contact de către tineri! Orice box-eur, începe de la... ZERO! Primul lucru: face cunoștință cu antrenorul și colegii. De pumni! Tineri care au început sportul de la o vîrstă fragedă. Unii au un trecut... întunecat (!), alții au văzut la televizor mari luptători și își doresc să ajungă, la rîndul lor, mari campioni.

Deși năvalnici în ring, sportivii au, în general, un temperament mult mai calm. Sînt mai ordonați și analizează problemele de două ori. Muncesc foarte mult, depun mult efort, se sacrifică de multe ori, pentru a cîștiga UN NUME în lumea boxului! De multe ori, la început, își pierd speranța și sînt descurajați. Unii, abandonează și aruncă prosopul! Alții, nu pun mănușile în cui, luptă în continuare, sute de ore la sac sau în sala de forță, tot mai mult, ca să urce tot mai sus.

După ce au devenit UN NUME, au cîștigat medalii și glorie, vine o vreme în care nu mai pot lupta. Dar, nu renunță la pasiunea lor de o viață și devin antrenori. Descoperă și învață alți tineri cum să ajungă campioni.

Boxul nu este doar un sport violent, cum cred unii. Este o artă ce se face cu capul, apoi cu picioarele și brațele și abia în final cu pumnii!

Să ținem pumnii sportivilor noștri!

 

DARIUS ILIA

Cls. a 8-a, Școala Gimnazială Aurel Peia, Ezeriș,

Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Reșița