NEWS TIME LA SOCENI: daruri de la Moș Spicu pentru micii jurnaliști

Cei mai mici jurnaliști din cadrul Cercului de jurnalism și Comunicare, organizat de Clubul Copiilor și Elevilor Reșița și la Școala din Soceni au avut parte, pentru prima dată în acest an, de emoțiile news-time-ului. La ora 17:00, trecute fix, crainicul nostru, ANDREI MIHAKO, elev în clasa a VII-a la Școala din Ezeriș, a citit primele știri și articole scrise de cei mai mici dintre cursanți. Fiecare material a fost primit cu aplauze de către ascultători, iar informațiile citite au fost dintre cele mai diverse și constituie PRIMELE texte scrise de micuți...

Și, iată și știrea de deschidere a Jurnalului nostru de la ora 5:

Eu, Mihako Andrei, elev în clasa a VII-a din Ezeriș, am venit la Școala din Soceni, împreună cu alți șapte elevi din diferite clase, să învățăm despre: ziariști, reporteri, cameramani etc.

Domnul Mario ne învață despre aceste minunate lucruri la cursul de jurnalism. Orele au început la 16:00 fix. La acest curs aflăm lucruri noi și interesante ce ne ajută în viață”.

A urmat o descriere a satului natal. Autor este reporterul nostru special EMILIA GABRIELA ZAICOVICI, elevă în clasa a III-a:

Soceni este un sat mic din Comuna Ezeriș, județul Caraș-Severin. El s numește așa pentru că în zonă crește mult șoc. Acest sat este frumos și are locuitori harnici. Ei se ocupă cu creșterea animalelor și agricultură. În sat există biserică, cămin cultural, magazine, școală, centru de prim ajutor, brutărie, stație de benzină și ateliere de reparații mașini, unde lucrează sătenii.

Pădurile, dealurile, luncile și pîrîul Tău fac satul și mai frumos și mai atrăgător”.

Și pentru că ascultătorii trebuie să știe și care este mîncarea tradițională în sat, reporterul nostru specializat pe „artă culinară”, VALENTIN IVAN, din clasa a VI-a, ne-a oferit secretele papricașului de oaie:

Papricașul de oaie este o mîncare tradițională la noi în sat. Pentru el avem nevoie de: un kg de carne de oaie, trei cepe, doi morcovi, un ardei roșu, un ardei galben, gras, 500 de grame de cartofi, foi de dafin, sare, piper, boia și Vegeta. Întîi, se dinstuie ceapa, ardeii și morcovii. Se adaugă carnea, sarea, piperul și boiaua. Se lasă la fiert. După ce scade, se mai pune apă și se lasă pe foc pînă fierbe carnea și pică de pe oase. Se adaugă cartofii și se mai lasă să clocotească încă 10 minute. Vă asigur că e tare bun! Poftă bună!”

Așa s-a încheiat primul NEWS TIME din istoria, scurtă, a Cercului nostru. E drept, mai trebuia să ascultăm un cîntecel, pe care nu l-am auzit din motive tehnice, să vedem un desen frumos. Am văzut, totuși, tractoarele lui DENIS, pasionat de tehnică.

În final, în prezența doamnei învățătoare Ramona Ruchenwald-Jurjonița, de la Școala din Soceni, micii jurnaliști au primit cîteva daruri. Mulțumim MOȘ SPICU!